Η Εταιρεία

H σελίδα ανήκει και διευθύνεται από το THESFERRY (ΚΥΡΙΑΚΗ ΩΡΟΛΟΓΑ) με ΑΦΜ 037727269 και Δ.Ο.Υ. Α' ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Εδρεύει στην Θεσσαλονίκη, ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ 10, ΤΚ 54626, με άδεια ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ.

Γενικoί Όροι Κρατήσεων

Πριν από κάθε κράτηση, ο χρήστης υποχρεούται να διαβάσει και να συμφωνήσει με τους Γενικούς Όρους Κρατήσεων
Η χρήση της σελίδας και οι προσφερόμενες υπηρεσίες έκδοσης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, διέπονται από Γενικούς Όρους Κρατήσεων, και εφαρμόζονται σε κάθε εντολή κράτησης / αγοράς ακτοπλοικών εισιτηρίων. Με την κράτηση & αγορά του ακτοπλοϊκού εισιτηρίου από το THESFERRY, o κάθε χρήστης αποδέχεται τους εν λόγω Γενικούς Όρους Κρατήσεων.
Η εταιρεία λειτουργεί σαν διαμεσολαβητής υπηρεσιών μεταξύ της ακτοπλοϊκής εταιρείας και εσάς. Οι υπηρεσίες αυτές προσφέρονται από την εκάστοτε ακτοπλοϊκή εταιρεία. Ο χρήστης θα πρέπει να συμβουλεύεται σχετικά και με τους Γενικούς Όρους Κρατήσεων και των συγκεκριμένων ακτοπλοϊκών εταιρειών/παρόχων.

Κρατήσεις

Με την ορθή ολοκλήρωση της κράτησης μέσω της σελίδας και της εγκατεστημένης σε αυτήν μηχανής κρατήσεων ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, ο χρήστης δίνει εντολή στο THESFERRY να διαμεσολαβήσει για την παροχή έκδοσης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, η οποία παρέχεται από την εκάστοτε ακτοπλοϊκή εταιρεία. Η εντολή κράτησης δεσμεύει τον χρήστη σε κάθε περίπτωση.
Σε περίπτωση αλλαγών εκ μέρους της ακτοπλοϊκής εταιρείας που έχει επιλέξει ο χρήστης, π.χ. σε περίπτωση καθυστέρησης ή ακύρωσης του δρομολογίου, η ακτοπλοϊκή εταιρεία θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει μαζί με τον χρήστη μέσω τηλεφώνου και να τον ενημερώσει σχετικά. Για ακυρώσεις, καθυστερήσεις δρομολογίων της ακτοπλοϊκής εταιρείας το THESFERRY δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη.
Ο χρήστης ευθύνεται για την τήρηση των όρων που θέτει η εκάστοτε ακτοπλοϊκή εταιρεία, όπως π.χ. τους όρους που θέτει σχετικά με την παροχή εκπτώσεων, τις ηλικιες επιβατών, την ορθή εισαγωγή των ονομάτων (όπως αυτά αναφέρονται στην ταυτότητα ή διαβατήριο), των τύπων επιβατών, οχημάτων, τις ώρες προσέλευσης στο πλοίο (σε πλόες εσωτερικού ή εξωτερικού) κ.α.
Σε κάθε περίπτωση ο χρήστης οφείλει να εισάγει με ακρίβεια το σύνολο των πληροφοριών που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της κράτησης όπως και τα στοιχεία επικοινωνίας και ιδιαίτερα τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου.
Σε περίπτωση που ο χρήστης παραβιάσει τους γενικούς όρους χρήσης της σελίδας, το THESFERRY, διατηρεί το δικαίωμα να μην δεχθεί τις εντολές σχετικά με την κράτησή του.

Τιμές και Διαθεσιμότητες

Οι τιμές και οι διαθεσιμότητες δρομολογίων που εμφανίζονται στη μηχανή κράτησης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, προέρχονται αποκλειστικά από τα συστήματα των ακτοπλοϊκών εταιρειών. Για περιπτώσεις τροποποιήσεων αυτών, η THESFERRY δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη.
Πέραν του συνολικού κόστους ενδέχεται να υπάρξει πρόσθετη επιβάρυνση - Διαχειριστικό Έξοδο ή Έξοδα πιστωτικής κάρτας, ως ποσοστό επί της συνολικής αξίας των εισιτηρίων. Το ποσοστό αυτό γνωστοποιείται στον χρήστη ως ξεχωριστή τιμή και πριν από την ολοκλήρωση της κράτησης. Το εν λόγω ποσοστό ενδέχεται να αλλάξει χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.

Τρόποι πληρωμής

Για την κράτηση ακτοπλοϊκού εισιτηρίου μέσω της μηχανής κρατήσεων, η πληρωμή πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσω πιστωτικής κάρτας που εισάγει στο σύστημα. Ενδέχεται όμως ο χρήστης να πραγματοποιήσει κράτηση και με άλλους τρόπους όπως
 • Τηλεφωνικώς με πιστωτική κάρτα
 • Με πληρωμή στα γραφεία της εταιρείας, μετρητοίς ή με κάρτα.
To THESFERRY μπορεί να απαιτήσει από τον χρήστη να προσκομίσει κάποιο αποδεικτικό στοιχείο που να αφορά την διεύθυνση κατοικίας του ή αντίγραφο της πιστωτικής του κάρτας ή απόδειξη κατάθεσης τραπεζικού λογαριασμού του, πριν την οριστική έκδοση του εισιτηρίου.
Ενδέχεται να επικοινωνήσει με τον χρήστη και με τα στοιχεία διεύθυνσης που δήλωσε κατά την κράτηση στο σύστημα, να επιβεβαιώσει τηλεφωνικά τα στοιχεία του χρήστη, προκειμένου να διαπιστώσει αν η κίνηση πραγματοποιήθηκε κακόβουλα και με ψευδή στοιχεία.
Διακαιούται επίσης αν για οποιοδήποτε λόγω δεν λάβει απάντηση από τον χρήστη και για λόγους ασφαλείας και διασφάλισης των συμφερόντων της, να ακυρώσει την συναλλαγή και επιστρέψει το ποσό της συναλλαγής στην κάρτα του πελάτη, παρακρατώντας τυχόν επιβαρύνσεις ακυρωτικών προστίμων απο την ναυτιλιακή εταιρεία.
Για κάθε επικοινωνία με τον Χρήστη, τo THESFERRY θα κάνει χρήση των στοιχείων επικοινωνίας που έχουν δηλωθεί κατά την διαδικασία της κράτησης (e-mail ή SMS).

Οριστικοποίηση κράτησης

Με την ορθή ολοκλήρωση της κράτησης μέσω της μηχανής κρατήσεων ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, ο χρήστης θα λάβει επιβεβαιωτικό e-mail, και βάση αυτού οφείλει να ελέγξει την ορθότητα των στοιχείων ενημερώνοντας το συντομότερο δυνατό, το THESFERRY για τυχόν λάθη, σχετικά με την αρχική κράτηση που καταχωρήθηκε. Από την εκ των υστέρων παρατήρηση και αναφορά λαθών σε καμία περίπτωση δεν προκύπτει δικαίωμα υπαναχώρησης από την σύμβαση.

Παραλαβή εισιτηρίων

Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, παραλαμβάνονται με τους εξής τρόπους:
 • Αποστέλλονται στον πελάτη με επιπλέον χρέωση το ύψος της οποίας αναφέρεται και γίνεται αποδεκτή από τον χρήστη πριν από την αγορά των εισιτηρίων.
 • Ο πελάτης μπορεί να παραλάβει τα εισιτήριά του και από τα γραφεία του THESFERRY (Λιμάνι Θεσσαλονίκης - Είσοδος από οδό Σαλαμίνος),
 • Εφόσον το επιλέξει (στην διαδικασία της κράτησης) να τα παραλάβει από το κίοσκι της ακτοπλοϊκής εταιρείας στο λιμάνι αναχώρησης (εφόσον η επιλογή αυτή είναι δυνατή).

Ο χρήστης οφείλει να γνωρίζει ότι δεν θα του επιτραπεί η επιβίβαση στο πλοίο χωρίς να έχει στην κατοχή του τα τυπωμένα ακτοπλοικά εισιτήρια (δείτε την μορφή ενός ακτοπλοϊκού εισιτηρίου)

Απαραίτητα Ταξιδιωτικά Έγγραφα

Ο επιβάτης οφείλει να φέρει μαζί του και να επιδυκνύει σε κάθε νόμιμη ζήτηση τους (κατά την επιβίβαση και εντός του πλοίου), όλα τα απαραίτητα έγγραφα όπως αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, αλλά και τυχόν έγγραφα που αποδυκνύουν την ιδιοτητά του βάση της οποίας του παρασχέθηκε κάποια ειδική έκπτωση στον ναύλο.
To THESFERRY δεν μπορεί να έχει καμία ευθύνη, για την μη εξασφάλιση των απαιτούμενων εγγράφων, από τον επιβάτη. Τυχόν κυρώσεις, ή πρόστιμα ή οποιαδήποτε άλλη επιβάρυνση οικονομική από την μη κατοχή τέτοιων εγγράφων, ή λανθασμένων και ψευδών στοιχείων που καταχωρήθηκαν στην κράτηση, θα βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τον χρήστη.

Ακυρώσεις - Τροποποιήσεις - Απώλεια Εισιτηρίων

Η αλλαγή ή ακύρωση του ακτοπλοϊκού εισιτηρίου, καθώς και οι όροι που διέπουν μία τέτοια αλλαγή ή ακύρωση, εξαρτώνται από τους όρους που θέτει η εκάστοτε ακτοπλοϊκή εταιρεία , στους οποίους το THESFERRY δεν έχει καμία δυνατότητα τροποποίησης ή άρνησης. To κόστος που μπορεί να προκύψει σε περίπτωση αλλαγής ή ακύρωσης ενός εισιτηρίου, το οποίο καθορίζεται από τους όρους της ακτοπλοικής εταιρείας, επιβαρύνει αποκλειστικά τον χρήστη.
Σε περίπτωση που η ακτοπλοϊκή εταιρεία παρέχει στον χρήστη το δικαίωμα ακύρωσης ή αλλαγής του εισιτηρίου, ο χρήστης είναι υποχρεωμένος κατ' αρχήν να ενημερώσει με e-mail το THESFERRY εγκαίρως εάν επιθυμεί ακύρωση ή αλλαγή και στη συνέχεια να αποστείλλει ΑΜΕΣΑ (εφόσον έχει στην κατοχή του τα φυσικά στελέχη των εισιτηριων) και με δική του χρέωση εγκαίρως, αλλιώς το THESFERRY δεν θα μπορεί να ακυρώσει ή να τροποποιήσει την κράτηση.
Οι όποιες χρεώσεις / επιβαρύνσεις εξαρτώνται αποκλειστικά από τον χρόνο ακύρωσης (η εντολή ακύρωσης δίδεται κατόπιν παραλαβής των φυσικών στελεχών των εισιτηρίων από το THESFERRY).
Εκτός των πιθανών όρων ακύρωσης - αλλαγής του εισιτηρίου της ακτοπλοϊκής εταιρείας, η χρέωση του THESFERRY (κόστος υπηρεσίας) ορίζεται στο 2,00€ ανά εισιτήριο. Εκτός αυτού του ποσού το THESFERRY θα παρακρατήσει και την αρχική χρέωση - έξοδα διαχείρισης ή πιστωτικής κάρτας.
Βεβαίως ο χρήστης μπορεί αντί να ακυρώσει το εισιτήριο, να το μετατρέψει σε εισιτήριο ανοικτής ημερομηνίας προκειμένου να ταξιδέψει σε άλλη χρονική στιγμή και με την ίδια εταιρεία, με ισχύ για χρονικό διάστημα που ορίζονται σύμφωνα με τους όρους και τους περιορισμούς που επιβάλλει η εκάστοτε ακτοπλοϊκή εταιρεία.
Η επιστροφή των χρημάτων στο χρήστη ή η παροχή εισιτηρίου ισόποσης αξίας από την ακτοπλοϊκή εταιρεία πραγματοποιείται σε εύλογο χρονικό διάστημα από την ημέρα παραλαβής και ακύρωσης των εισιτηρίων από το THESFERRY. Το χρονικό διάστημα εξαρτάται από την χρονική στιγμή που η ακτοπλοϊκή εταιρεία θα προβεί στην πίστωση των χρημάτων και την επιστροφή τους στο THESFERRY ή στην παροχή άλλου εισιτηρίου αντίστοιχης αξίας (ανάλογα με την πολιτική της εκάστοτε ακτοπλοικής εταιρείας).
Σε περίπτωση ακύρωσης με ευθύνη της ακτοπλοϊκής εταιρείας, δεν χρεώνονται ακυρωτικά.
Σε περίπτωση απώλειας των εισιτηρίων, και σύμφωνα με όρους που θέτει η εκάστοτε ακτοπλοϊκή εταιρεία ο χρήστης είναι υποχρεωμένος να εκδώσει νέα εισιτήρια, ενώ το THESFERRY σε συνεννόηση με τον χρήστη ενημερώνουν εγγράφως την ακτοπλοϊκή εταιρεία για την απώλεια των εισιτήριων. Σε χρονικό διάστημα που ακτοπλοϊκή εταιρεία ορίζει, και εφόσον τα απωλεσθέντα εισιτήρια δεν έχουν χρησιμοποιηθεί τότε είναι δυνατή η πίστωση των χρημάτων κατ'αρχήν από την ακτοπλοϊκή προς το THESFERRY και στην συνέχεια στον χρήστη. Πιθανότατα η ακτοπλοϊκή εταιρεία να ορίζει διαφορετικό τρόπο αποζημείωσης του χρήστη όπως π.χ. η παροχή εισιτηρίου ισόποσης αξίας.

Σε όλες τις περιπτώσεις το THESFERRY δεν οφείλει να επιστρέψει το διαχειστικό τέλος ή έξοδα πιστωτικής κάρτας με τα οποία χρεώθηκε ο πελάτης για την ολοκλήρωση της κράτησης.

Αποκλεισμός ευθύνης του THESFERRY

To THESFERRY, δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη για:
 • Tην μη έγκαιρη, αδιάκοπη ή απαλλαγμένη από λάθη πρόσβαση της μηχανής κρατήσεων στα δεδομένα των υπηρεσιών της ακτοπλοϊκής εταιρείας όπως επίσης και για οποιδηποτε τηλεπικοινωνιακό προβλήματα κατά την διαδικασία της κράτησης ή και της διασύνδεσης της μηχανής κρατήσεων με τα συστήματα των ακτοπλοικών εταιρειών.
 • Tην μη διαθεσιμότητα του εκάστοτε δρομολογίου, θέσης κλπ.
 • Λάθη, παραλείψεις, παραβιάσεις ή αρνήσεις της εκάστοτε ακτοπλοικής εταιρείας
 • Την καταστροφή περιουσίας ή άλλες ζημιές που μπορούν να προκύψουν στην εκάστοτε ακτοπλοική εταιρεία.
 • Καθυστερήσεις, ακυρώσεις, απεργία, ανωτέρα βία
 • Τις πληροφορίες που παρέχονται και δημοσιεύονται από την εκάστοτε ακτοπλοϊκή εταιρεία για τις προσφερόμενες υπηρεσίες & προσφορές.

Ευθύνη του χρήστη

Για την χρήση της συγκεκριμένης σελίδας, ο χρήστης εγγυάται ότι είναι άνω των 18 ετών και αναλαμβάνει την ευθύνη για οποιαδήποτε χρήση του διαδικτυακού τόπου από ανήλικους για λογαριασμό του. Ο χρήστης οφείλει να χρησιμοποιεί την πιστωτική κάρτα της οποίας είναι νόμιμος κάτοχος και εξουσιοδοτημένος χρήστης. Σε περίπτωση που γίνεται χρήση πιστωτικής κάρτας τρίτου προσώπου, απαιτείται η έγγραφη εξουσιοδότηση του νομίμου κατόχου. Το THESFERRY έχει το δικαίωμα να ζητήσει με οποιοδήποτε πρόσφορο τρόπο, την προσκόμιση από τον χρήστη οποιονδήποτε στοιχείων θεωρεί το ίδιο απαραίτητα, προκειμένου να ταυτοποιήσει τα στοιχεία του χρήστη που έκανε χρήση της πιστωτικής κάρτας, με αυτά του κατόχου της.

Ο χρήστης οφείλει και υποχρεούται να χρησιμοποιεί την ιστοσελίδα σύμφωνα με τον νόμο και ακολουθώντας τους αναγραφόμενους όρους χρήσης. Ρητώς απαγορεύεται η οποιαδήποτε χρήση της σελίδας και της μηχανής κρατήσεων ακτοπλοϊκών εισιτηρίων με σκοπούς παραπλανητικούς, κερδοσκοπικούς ή με σκοπούς που θα μπορούσαν να προκαλέσουν δυσλειτουργία στην παροχή των υπηρεσιών του THESFERRY αλλά και των συνεργαζόμενων με αυτό ακτοπλοϊκών εταιρειών.

Πνευματική ιδιοκτησία

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας ανήκει αποκλειστικά στo THESFERRY.

Ανανέωση των Γενικών Όρων Κράτησης

Το THESFERRY έχει το δικαίωμα να ανανεώσει τους παραπάνω όρους κρατήσεων σχετικά με την χρήση αυτής της ιστοσελίδας, οποιαδήποτε στιγμή με ισχύ για το μέλλον χωρίς να δημιουργείται υποχρέωση ενημέρωσης του χρήστη.